16:42 29.07.2019

Комісія з журналістської етики звернулася до Авакова через тиск на президента Академії української преси Іванова

2 хв читати
Комісія з журналістської етики звернулася до Авакова через тиск на президента Академії української преси Іванова

Комісія з журналістської етики у відкритому листі до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції України Сергія Князєва закликає не допустити необґрунтованого тиску поліції на президента Академії української преси, професора Валерія Іванова.

"Комісія журналістської етики, чия діяльність підтримується провідними журналістськими та медійними громадськими організаціями України, висловлює рішучий протест проти грубого тиску органів слідства Національної поліції на нашого авторитетного колегу, президента Академії української преси, професора, доктора філологічних наук Валерія Іванова!" - йдеться в листі, оприлюдненому на офіційному сайті комісії в понеділок.

У листі наголошується, що вже третій місяць триває кампанія проти сім'ї професора Іванова, зокрема заарештовано доступ до банківських рахунків, а в будинку проведено обшук.

"Ми визнаємо право органів Національної поліції реагувати на можливі правопорушення та проводити досудові розслідування. Але досудове розслідування в кримінальному провадженні... стосується діяльності не Валерія Іванова, а рекламного бізнесу його дорослого сина - Дениса", - зазначено в посланні.

Так, Комісія з журналістської етики закликає керівництво МВС і Нацполіції уважно з'ясувати всі зазначені обставини й захистити від необґрунтованих обвинувачень і тиску на Іванова.

Як повідомлялося, 7 травня Іванов заявив, що співробітники Нацполіції чинять незаконний тиск на нього і його дружину через розслідування групи журналістів за участю його сина Дениса Іванова про матеріальний стан і доходи осіб, які подавали свої кандидатури на конкурс до Держбюро розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА