20:41 05.06.2019

У Київській профспілці побоюються масових позовів педагогів-пенсіонерів після ухвалення закону "Про повну загальну середню освіту"

2 хв читати
У Київській профспілці побоюються масових позовів педагогів-пенсіонерів після ухвалення закону "Про повну загальну середню освіту"

Представники Київської організації профспілки працівників освіти і науки України прогнозують масові звернення до судів педагогів-пенсіонерів після ухвалення Верховною Радою закону "Про повну загальну середню освіту".

"Переведення пенсіонерів, які працюють, на строкову контрактну форму є абсолютним негативом (законопроекту - ІФ) і містить ознаки дискримінації", - сказав голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь на прес-конференції в середу.

За його словами, ця норма порушує закон України про запобігання та протидію дискримінації, міжнародні норми (рекомендації міжнародних організацій праці) й Кодекс законів про працю.

"Якщо не будуть враховані пропозиції представників профспілки, викладачів і стаття 22 (норма статті - ІФ) законопроекту не буде вилучена, будуть масові позови до судів і не тільки в Києві, а й по всій Україні", - прогнозує Яцунь.

Керівник Київської організації профспілки працівників освіти піддав критиці також норму законопроекту про наповнення класів, яка рекомендує максимальну кількість - 30 учнів, при цьому допускає, що "якщо дозволяють санітарні норми, то можна і більше".

Яцунь наголосив, що виникають і питання щодо оплати праці працівникам освіти, яка залишається низькою.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про повну загальну середню освіту" (№10204) 30 травня, підтримавши його 229 голосами.

Згідно з нормою статті 22 законопроекту, педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку і яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, що укладаються терміном від одного до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА