08:27 19.05.2019

"Київводоканал" відмовиться від хлору для знезараження води

2 хв читати
"Київводоканал" відмовиться від хлору для знезараження води

Технологія використання хлору для обробки води застаріла, а вимоги до якості води сьогодні стають дедалі жорсткими, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Зберігання великої кількості рідкого хлору на очисних станціях небезпечно, до того ж хлор погіршує органолептичні властивості води. Все це змушує нас шукати інші способи знезараження води, і найкращим вибором є діоксид хлору, який дозволяє очищати воду більш безпечно і якісно", - вважає президент асоціації "Укрводоканалекологія", голова правління - генеральний директор ЗАТ "АК "Київводоканал" Дмитро Новицький.

Як зазначається, діоксидом хлору обробляють питну воду на станціях Західної Європи, зокрема, у Відні, Нюрнберзі, Палермо, а також містах Північної Америки, Канади і Японії, Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів. Цей реагент більш безпечний з точки зору експлуатації та має тривалу знезаражувальну дію. Після успішних лабораторних і промислових досліджень "Київводоканал" також почав роботу щодо обладнання водопровідних станцій устаткуванням з виробництва і застосування діоксиду хлору. Орієнтовний термін переходу Дніпровської водопровідної станції на нову технологію - кінець літа 2019 року.

Технолог-консультант і експерт міжнародної організації інженерів-корозіоністів Мауріціо Фієскі розповів про світову практику використання діоксиду хлору.

"В Італії діоксид хлору застосовується понад 30 років. В Європі наразі 40-50% питної води обробляється цим реагентом. Найбільшого поширення технологія отримала в Америці, де дуже жорсткі вимоги до якості води. У Китаї, Індії, Саудівській Аравії з 2013 року почався процес заміни очисних станцій, які використовують хлор, на більш сучасні, котрі застосовують діоксид хлору. У цього реагенту багато переваг. Окрім безпеки і високої якості очищення води діоксид хлору ліквідує біоплівку, що утворюється всередині водопровідних труб, також покращує якість води, що надходить споживачам, і зменшує корозію", - зазначив він.

Під час обговорень пролунала думка, що метод очищення води діоксидом хлору ще потребує доопрацювання і додаткового вивчення. Але доктор медичних наук В'ячеслав Прокопов вважає, що немає підстав для того, щоб не вводити цю технологію в Україні.

"Це правда, що діоксид хлору в порівнянні з іншими хлорвмісними реагентами є найбільш високоефективним. У цьому сенсі кращої речовини сьогодні немає. Що стосується гігієнічних нормативів із застосування діоксиду хлору, то вони існують ще з часів Радянського Союзу і не є застарілими. Якщо чітко дотримуватися технології - використання діоксиду хлору цілком безпечне і нешкідливе. Тому ми підтримуємо використання цього реагенту на водопровідних станціях Києва", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА