07:21 13.05.2019

Трамп підтвердив, що не має наміру змінювати свою позицію щодо тарифів на китайські товари

3 хв читати
Трамп підтвердив, що не має наміру змінювати свою позицію щодо тарифів на китайські товари

Президент США Дональд Трамп заявив, що наразі він не має наміру вносити будь-які зміни в свою політику щодо стягнення мит на імпортовані з Китаю товари.

"Ми зараз знаходимося саме там, де і хотіли бути стосовно Китаю", - написав Д.Трамп у своєму Твіттері.

Президент пояснив: "Згадайте, вони (китайці - ІФ) зірвали угоду з нами і намагалися передомовитись. Ми за рахунок тарифів будемо отримувати десятки мільярдів доларів від Китаю".

Так Д.Трамп прокоментував висловлювання свого радника з економічних питань Ларрі Кудлоу, який в інтерв'ю телеканалу Fox News заявив, що в разі відсутності домовленостей з Китаєм з торгівлі постраждають обидві сторони.

"Це цілком справедливо. Практично за це будуть платити обидві сторони. Обидві сторони заплатять за це", - сказав він.

Хоча, за його словами, "це ризик, на який ми повинні і можемо піти, не завдаючи шкоди нашій економіці будь-яким помітним чином".

Проте Л.Кудлоу додав: "Ми знаходимося в приголомшливому положенні, щоб виправити несправедливу торгову практику з Китаєм, яка існувала 20 з гаком років".

Він підтвердив, що введені Д.Трамп тарифи на китайські товари будуть зберігатися на час ведення переговорів, а також не виключив, що на червневому саміті G20 в Японії може відбутися зустріч Д. Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна.

Напередодні американський президент заявив, що якщо Китай хоче уникнути більш серйозних для себе наслідків введення тарифів на експорт своїх товарів у США, то йому слід укласти торговельну угоду зараз, а не розраховувати на прихід до влади в Сполучених Штатах демократів на виборах 2020 року.

"Думаю, Китай вважає, що після того, як його так сильно побили на недавніх переговорах, йому слід дочекатися наступних виборів (у США - ІФ) в 2020 році в надії, що йому пощастить, і переможуть демократи. У цьому випадку вони зможуть продовжити грабувати США на $ 500 млрд на рік", - написав Д.Трамп в своєму Твіттері.

При цьому президент підкреслив: "Угода для них (китайців - ІФ) буде набагато гіршою, якщо переговори відбудуться під час мого другого терміну. Для них було б мудріше діяти зараз, хоча я люблю збирати ВЕЛИКІ ТАРИФИ (великими літерами в тексті Д. Трампа - ІФ)".

За підсумками 2018 року, експорт Китаю в США досяг $ 478,42 млрд, імпорт американської продукції - $ 155,10 млрд.

Водночас, президент США Д.Трамп дав указівку своїй команді приступити до підготовки до введення підвищених мит на імпортовані з Китаю товари вартістю ще на $ 300 млрд, заявив торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

"Президент доручив нам почати процес підвищення тарифів практично на весь імпорт китайських товарів, який оцінюється приблизно в $ 300 млрд", - повідомив Р.Лайтхайзер журналістам у Вашингтоні.

У Вашингтоні 9-10 травня в умовах підвищення США тарифів на китайські товари вартістю $ 200 млрд на рік з 10% до 25% пройшов 11-й раунд американо-китайських переговорів з торгових розбіжностей, який завершився без підписання угоди.

Китай не може собі дозволити піти на поступки Сполученим Штатам з принципових питань двосторонньої торгівлі, заявив глава китайської делегації на переговорах заступник прем'єра Держради КНР Лю Хе.

Він підтвердив, що у відповідь на підвищення американських мит Китай буде змушений вжити відповідних контрзаходів, хоча і висловив надію на те, що Вашингтон в цьому питанні проявлятиме стриманість.

За його словами, взаємне підвищення тарифів "не відповідає інтересам ні США, ні Китаю, ні решти світу".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА