08:33 12.05.2019

Глава Facebook висловився проти її розподілу

2 хв читати
Глава Facebook висловився проти її розподілу

Марк Цукерберг, глава компанії Facebook, до складу якої, крім однойменної соцмережі, входять соцмережа Instagram, месенджер WhatsApp і інші сервіси, висловився проти її розподілу.

Раніше New York Times опублікувала статтю співзасновника соціальної мережі Кріса Хьюза, в якій він закликав розділити компанію Facebook через істотний вплив її власника, зокрема на настрої виборців. Окрім того, Хьюз висловився за створення наглядового органу в технологічному секторі.

"Коли я прочитав те, що він написав, то перш за все подумав, що його пропозиція не допоможе вирішити ці проблеми. Думаю, якщо вас турбує демократія і вибори, то ви б хотіли, щоб була така компанія, як наша, яка може вкладати мільярди доларів на рік у розробку новітніх засобів для протидії втручанню в вибори", - заявив Цукерберг в інтерв'ю France Info.

Водночас власник Facebook зазначив наявність реальних проблем, які стосуються шкідливого контенту.

"Є реальні проблеми, які стосуються шкідливого контенту, а також того, як знайти баланс між свободою самовираження і безпекою, запобігання втручанню в вибори, захисту особистих даних", - сказав він.

Facebook неодноразово піддавався критиці за неналежне використання даних користувачів. У березні 2018 року стало відомо, що Cambridge Analytica через свій додаток у Facebook збирала дані. Передбачається, що ці відомості могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдумі про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

Труднощі останніх років викликали різке падіння вартості акцій Facebook. Через це рада директорів компанії запропонувала різко обмежити право голосу засновника і голови ради Марка Цукерберга. Сьогодні він фактично може приймати всі рішення одноосібно.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА