08:09 30.03.2019

Формат переговорів залишився незмінним, вони ведуться між Вірменією і Азербайджаном

2 хв читати
Формат переговорів залишився незмінним, вони ведуться між Вірменією і Азербайджаном

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вважає важливим збереження формату переговорів з мирного врегулювання вірмено-азербайджанського нагірно-карабахського конфлікту.

"Я вважаю, що важливим є те, що формат переговорів залишився незмінним. Переговори ведуться між Вірменією і Азербайджаном, як це вже було багато років", - заявив І.Алієв в інтерв'ю російському інформагентству ТАСС за підсумками зустрічі, яка відбулася в п'ятницю у Відні з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном за участю співголів Мінської групи ОБСЄ.

Президент зазначив, що переговорному процесу надано нового поштовху.

"Ми дуже позитивно оцінили заяву співголів Мінської групи від 9 березня, в якій йдеться про те, що зміна переговорного формату може відбуватись лише за згодою обох сторін. Азербайджанська сторона згоди на це, природно, не давала. Тому ми повернулися до ситуації, коли потрібно продовжувати вести субстантивні переговори", - сказав І. Алієв.

За його словами, главам МЗС Азербайджану і Вірменії дано доручення, і вони "найближчим часом зустрінуться з тим, щоб продовжувати переговорний процес, який має бути орієнтований на результат".

"Як ви знаєте, міністри закордонних справ провели кілька раундів переговорів. Зустріч важлива тим, що даний новий старт переговорному процесу по суті питання", - підкреслив І.Алієв.

Президент Азербайджану зазначив обговорення питань, пов'язаних "із зміцненням заходів довіри, може бути, в рамках контактів між людьми".

"Раніше були контакти між представниками громадськості. Тобто, поки про це говорити рано, але що стосується гуманітарних питань, ми маємо це на увазі. Тому що переговорний процес повинен бути також підтриманий, природно, і гуманітарними акціями", - сказав глава держави .

Наразі переговорний процес відбувається за посередництва Мінської групи ОБСЄ, створеної в 1992 році для пошуку шляхів мирного врегулювання нагірно-карабахського конфлікту. До неї входять Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Німеччина, Італія, Швеція, Фінляндія і Туреччина. Співголовами групи є Росія, Франція і США.

Азербайджан не вважає самопроголошену Нагірно-Карабахську Республіку стороною конфлікту і відмовляється вести з нею переговори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА