20:43 28.02.2019

Суд заарештував два особняки Фірташа в Лондоні на вимогу банку ВТБ

2 хв читати
Суд заарештував два особняки Фірташа в Лондоні на вимогу банку ВТБ

Високий судна Англії та Уельсу прийняв рішення про арешт майна українського бізнесмена Дмитра Фірташа в цій країні як забезпечувальний захід на вимогу російського банку ВТБ, що домагається повернення кредитів на суму 2,5 млрд рублів, повідомив "Коммерсантъ" у четвер із посиланням на банк.

Видання, спираючись на свої джерела, уточнило, що в Лондоні заарештовано два особняки та інше майно Д.Фірташа, що оцінюється більш ніж у GBP50 млн.

Зокрема, йдеться про п'ятиповерховий особняк загальною площею понад 1,5 тис. кв. м у престижному районі Найтсбридж поряд із Гайд-парком та історичну будівлю площею близько 2,6 тис. кв. м, що була частиною колишньої станції лондонського метро "Бромптон-роуд".

За даними "Коммерсанта", окрім особняків, суд наклав арешт на акції Д.Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd, вартість яких, згідно з фінансовою звітністю, становить близько GBP2 млн.

У публікації зазначено, що Лондонський суд на підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол також зобов'язав відповідача розкрити всі свої активи, на які може бути звернене стягнення.

Як повідомлялося, в середині січня цього року кіпрський суд наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно Д.Фірташа майже на $46 млн, а забезпечувальні заходи стосувалися і головної компанії Group DF Holdings Limited. Приводом став позов ВТБ, якому заборгували понад 2,5 млрд рублів дві структури українського бізнесмена: ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції", що є власниками низки заводів у Криму.

Group DF, що об'єднує активи Д.Фірташа, заявила про безпідставність і протизаконність претензій ВТБ і намір оскаржити рішення кіпрського суду. У групі також зазначили, що запровадження забезпечувальних заходів жодним чином не впливає на роботу бізнесів групи ні в Україні, ні за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА