20:23 13.02.2019

У 2019 до складу ВМС надійде три бойових судна "Гюрза-М" і "Нептун"

3 хв читати
У 2019 до складу ВМС надійде три бойових судна "Гюрза-М" і "Нептун"

Один малий броньований артилерійський катер і два десантних катери будуть прийняті до складу Військово-морських сил Збройних сил України протягом поточного 2019 року, заявляє заступник начальника головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗСУ В'ячеслав Дем'яненко.

"До складу Військово-морських сил прийняті шість малих броньованих артилерійських катерів, поточного року заплановано прийняття ще одного такого катера і двох десантних катерів", - розповів В.Дем’яненко на брифінгу "Підсумки реформування ЗСУ" в середу в Києві.

При цьому він не уточнив назви катерів, але йдеться про малі броньовані артилерійські катери проекту 58155 "Гюрза-М" і великі десантно-штурмові катери проекту 58503 "Кентавр-ЛК", закладених на початку лютого на заводі "Кузня на Рибальському" в рамках реалізації "Стратегії ВМС ЗСУ - 2035".

За словами В.Дем’яненка, триває розробка технічного проекту ракетного катера типу "Лань", оснащеного ракетним комплексом "Нептун". "США передали до ВМС ЗСУ два патрульних катери типу Island в рамках міжнародної допомоги у військовій сфері. Тривають заходи з формування комплекту військ ВМС на постійній основі для виконання завдань на узбережжі і в акваторії Азовського моря", - розповів представник Генштабу.

Також, за його словами, вдвічі нарощено потенціал артилерійських підрозділів, покращився стан забезпечення озброєнням, військовою та спеціальною технікою.

"На озброєння прийнято 16 зразків і допущено до експлуатації 32 зразка, поставлено у війська близько 8 тисяч одиниць нового або модернізованого озброєння і військової техніки, а також близько 500 тисяч одиниць боєприпасів. Відновлено близько 6 тис одиниць озброєння і військової техніки. В рамках технічної допомоги від США до війська поставлено 5 радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби і 2500 приладів нічного бачення. На підприємствах оборонно-промислового комплексу освоюється виробництво ракет і боєприпасів, в першу чергу тих, які для нас наразі важливі", - розповів В.Дем’яненко.

Як повідомлялося, на ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) 8 лютого відбулася закладка чергових двох бойових катерів для ВМС ЗСУ в рамках реалізації "Стратегії ВМС ЗС України - 2035". За словами представників суднобудівного заводу, будівництво закладених у п'ятницю катерів попередньо триватиме близько чотирьох місяців.

За словами командувача українськими ВМС Ігоря Воронченка, в рамках реалізації програми це закладка вже 8-го корпусу МБАК "Гюрза-М" і 3-го корпусу БДШК "Кентавр-ЛК", які добре зарекомендували себе і в морі, і на річках. Усього в рамках програми розвитку ВМС намічено подальше будівництво до 20 бронекатерів "Гюрза-М" і близько 8 катерів "Кентавр".

МБАК "Гюрза-М" - повністю броньований, має на озброєнні гармату, кулемет і ракетні комплекси. Призначений для несення бойової вахти в прибережній морській смузі, патрулювання, охорони водних рубежів, боротьби з малорозмірними суднами супротивника, захисту берегових стаціонарних і плавучих об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання. Водотоннажність "Гюрза-М" - 51,1 тонн, крейсерська швидкість - 25 вузлів, екіпаж - 5 осіб, дальність автономного плавання - 900 миль.

БДШК "Кентавр" (проект 58181) розроблений підприємством "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв). Є подальшим розвитком лінійки броньованих катерів "Гюрза" і "Гюрза-М", у порівнянні з якими володіє розширеним функціоналом для виконання спеціальних завдань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА