16:30 20.12.2018

Двох керівників виробничих напрямів "Укргазвидобування" затримано за отримання відкатів, у компанії відбуваються обшуки

2 хв читати
Двох керівників виробничих напрямів "Укргазвидобування" затримано за отримання відкатів, у компанії відбуваються обшуки

Правоохоронці затримали начальника механіко-енергетичного департаменту АТ "Укргазвидобування" (УГВ) Володимира Микитина та директора з підготовки й транспортування газу УГВ Олександра Гордієнка, які налагодили схему отримання відкату за держзамовлення.

"Сьогодні затримано двох посадовців "Укргазвидобування", які налагодили схему отримання 10% відкату за держзамовлення", - повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За словами генпрокурора, за даними слідства, за вересень-грудень начальник механіко-енергетичного департаменту "Укргазвидобування" Володимир Микитин та директор з підготовки та транспортування газу Олександр Гордієнко отримали 16 млн 840 тис. грн.

"Під час отримання чергового траншу в 9 млн грн зловмисників затримано. Спроба викинути у вікно купи грошей не вплине на перебіг слідства. Подарований чиновнику Ленд Крузер (автомобіль Toyota Land Cruiser - ІФ) теж врахуємо", - додав він.

Він зазначив, що справу реалізували Служба безпеки України, Генеральна прокуратура та Спеціалізована антикорупційна прокуратура у співпраці з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєва.

Як повідомляється на сайті АТ "Укргазвидобування", вранці 20 грудня в офісі компанії органи прокуратури здійснюють обшуки. Також напередодні ввечері, 19 грудня, обшуки відбулися у кількох керівників виробничих напрямів УГВ, що в подальшому і призвело до обшуків в офісі компанії.

"Зі свого боку "Укргазвидобування" співпрацює з представниками правоохоронних органів і надає всю необхідну документацію. У разі з'ясування вини співробітників, до них буде вжито відповідні заходи", - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

У УГВ наголосили, що кожен працівник компанії в своїй роботі з партнерами має неухильно дотримуватись зазначених корпоративних цінностей, а "корупція та подвійні стандарти неприйнятні в будь-якому вигляді".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА