16:02 07.12.2018

Литва розширила чорний список росіян у зв'язку із захопленням українських суден у районі Керченської протоки

2 хв читати
Литва розширила чорний список росіян у зв'язку із захопленням українських суден у районі Керченської протоки

Литва у п'ятницю доповнила чорний список громадян РФ у зв'язку з актом агресії проти трьох військових суден України в районі Керченської протоки 25 листопада.

Рішення за пропозицією МЗС Литви ухвалив Департамент міграції (ДМ). "Рішення ухвалено", - сказала у п'ятницю агентству BNS директор ДМ Евеліна Гудзинскайте.

Ні МЗС, ні ДМ не коментують складу розширеного чорного списку, але дипломатичні джерела повідомили агентству, що до нього додатково внесено 20 осіб.

У МЗС Литви в четвер повідомили, що пропонують "застосувати обмежувальні заходи до осіб, відповідальних за акт агресії в Керченській протоці".

Як зазначено в повідомленні, міністерство офіційно звернулося до ДМ із тим, щоб до національного списку небажаних осіб було внесено людей, які "безпосередньо брали участь у вчиненні акту агресії проти військових суден України", а також представників військового командування Росії.

У МЗС Литви вважають, що дії цих осіб грубо порушили міжнародне право і створюють серйозну загрозу міжнародній безпеці та національної безпеки Литви.

Президент Литви Даля Грибаускайте, яка перебуває у п'ятницю в Києві з офіційним візитом, повідомила, що Вільнюс упровадив національні санкції проти осіб, які вчинили акт агресії в Керченській протоці проти українських військових суден і моряків.

"Ми застосували наші національні санкції проти людей, відповідальних за атаку на українських моряків у Керченській протоці. Вони тепер не зможуть провадити економічну та іншу діяльність у нашій країні", - сказала президент Литви на прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Києві у п'ятницю, повідомляє сайт глави Української держави.

Д.Грибаускайте також повідомила, що наступного тижня відбудеться засідання Ради Європейського Союзу, під час якого обговорюватиметься питання санкцій проти Російської Федерації.

"Азовське море не є територією Росії. В цих водах діють усі міжнародні домовленості та угоди. Росія, як і решта країн, повинна чітко виконувати вимоги цих міжнародних угод. Якщо ні, ми й надалі підтримуватимемо Україну, збільшуватимемо свою військову присутність", - сказала вона.

"Ми маємо забезпечити вільне пересування кораблів у Керченській протоці", - додала Д.Грибаускайте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА