17:23 04.12.2018

Заарештовані в Грузії українці оголосили голодовку - адвокат

2 хв читати
Заарештовані в Грузії українці оголосили голодовку - адвокат

 Затримані 2 грудня в Тбілісі за незаконне зберігання зброї шість українців та один громадянин Грузії оголосили у вівторок на знак протесту голодовку, повідомив журналістам один з адвокатів затриманих Георгій Ростомашвілі.

За словами адвоката, затримані не згодні з пред'явленими їм обвинуваченнями. У вівторок Тбіліський міський суд залишив їх під арештом.

Як раніше повідомлялося, адвокати наполягали на звільненні затриманих під заставу, проте суддя погодився з аргументами прокуратури, що затримані в цьому разі можуть спробувати втекти, а також скоїти новий злочин або спробувати перешкоджати слідству.

Раніше Г.Ростомашвілі заявляв, що затримані не визнають пред'явлені їм у понеділок прокуратурою Грузії обвинувачення, вони на знак протесту відмовилися підписувати офіційний бланк про пред'явлення обвинувачення. Адвокат зазначив, що затримані громадяни України стверджують, що прибули до Грузії з туристичною метою.

У розмові з журналістами адвокати затриманих повідомили в понеділок, що затриманим пред'явлено обвинувачення за частинами 3 і 6 статей 236 Кримінального кодексу Грузії (групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв).

Шістьох громадян України та одного Грузії затримали під час спецоперації, проведеної МВС Грузії у двох готелях у Тбілісі.

У МВС заявили напередодні, що у затриманих вилучено пістолети та саморобний автомат. У відомстві зазначили, що вони прибули до країни 27 листопада, і на цьому етапі слідство з'ясовує конкретні цілі їхнього приїзду до Грузії, зокрема можливий їхній зв'язок із політичними процесами, що відбуваються в країні.

Водночас грузинські ЗМІ повідомили, що всі затримані є бійцями українського добровольчого батальйону "Донбас".

Напередодні в парламенті Грузії заявили, що очікують від МВС і Служби державної безпеки відповідей щодо затриманих у Тбілісі громадян України, зокрема, чи могли бути вони пов'язані з екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі та мітингами опозиції.

"Факт, що затримані — це люди, які приїхали сюди не як туристи. Це люди, які пройшли спеціальну підготовку, бійці, і їх затримано з відповідною зброєю та матеріалами", - заявив журналістам віце-спікер парламенту Грузії Георгій Вольський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА