08:45 27.11.2018

Мюллер обвинуватив екс-главу штабу Трампа в порушенні угоди зі слідством

2 хв читати
Мюллер обвинуватив екс-главу штабу Трампа в порушенні угоди зі слідством

Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера подала в суд документ, в якому йдеться про те, що колишній начальник передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт, обвинувачений у змові проти США, неодноразово брехав слідчим. Це порушує умови угоди зі слідством, пише The New York Times. Газета також опублікувала відповідне звернення Мюллера в суд.

Мюллер пише, що 14 вересня Манафорт визнав провину і уклав угоду з командою спецпрокурора, в рамках якої зобов'язався  "повно і правдиво" співпрацювати з владою. Це сталося за один робочий день до початку відбору присяжних.

В угоді записано, що якщо обвинувачений не виконає кожного взятого на себе зобов'язання або займеться будь-якою злочинною діяльністю до моменту оголошення вироку, то угода вважатиметься недійсною.

"Після підписання угоди про співпрацю Манафорт зробив кілька злочинів: він брехав Федеральному бюро розслідувань і команді спеціального прокурора з низки питань, що є порушенням умов угоди", - йдеться в документі. Інших деталей в документі не міститься: спецпрокурор обіцяє розповісти про ці епізоди пізніше.

У документі говориться, що Манафорт не вважає, що порушив умови угоди. Екс-глава кампанії Трампа наполягає, що надавав слідству правдиву інформацію.

"З огляду на розбіжності між сторонами, обвинувачення не бачить причини відкладати оголошення вироку у цій справі", - робить висновок Мюллер.

Погоджуючись на угоду з Мюллером, Манафорт сподівався, що прокуратура проситиме суд про м'яке покарання, пише NYT. Йому загрожує як мінімум десять років позбавлення волі за десяток скоєних злочинів. Однак тепер обвинувачення вважає, що Манафорт поблажливості не заслуговує, а деякі обвинувачення, зняті з нього в рамках угоди, можуть бути висунуті заново.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА