10:55 09.11.2018

Мінрегіон пропонує розміщувати різнорівневі розв'язки на швидкісних трасах

1 хв читати
Мінрегіон пропонує розміщувати різнорівневі розв'язки на швидкісних трасах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує обладнати швидкісні траси різнорівневими розв'язками, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни заплановано внести до державних будівельних норм (ДБН).

"У нових змінах до ДБН про автомобільні дороги загального користування плануємо обмежити розміщення лівих поворотів на ділянках з високою інтенсивністю руху і передбачити в цих місцях обов'язкове проектування різнорівневих розв'язок", - процитовано в повідомленні Л.Парцхаладзе.

За його словами, близько третини аварій на трасах відбувається під час виконання лівого повороту через зустрічний потік. Одна з причин таких аварій - розміщення при будівництві доріг лівих поворотів, не враховуючи при цьому параметри щільності руху.

Згідно з повідомленням, ліві повороти розміщуватимуть лише на ділянках доріг із інтенсивністю руху до 20 тис. автомобілів на добу. На швидкісних трасах категорії 1-б з інтенсивністю руху понад 20 тис. автомобілів необхідно передбачати багаторівневі розв'язки.

Як повідомлялося, Мінрегіон також розглядає питання про введення заборони на проектування нових високошвидкісних трас 1-ї категорії через населені пункти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА