19:14 31.10.2018

"МАУ" змінює норми перевезення ручної поклажі з 15 січня 2019 року

3 хв читати
"МАУ" змінює норми перевезення ручної поклажі з 15 січня 2019 року

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з 15 січня 2019 року змінює норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах, скоротивши кількість предметів, дозволених до безкоштовного перевезення в салоні, до одного предмета верхнього одягу та парасолі.

Як повідомляється на сайті авіакомпанії, нові норми перевезення ручної поклажі діятимуть для пасажирів, які придбали квитки з 1 листопада 2018 року для подорожі з 15 січня 2019 року, й залежатимуть від базового тарифу та/або класу обслуговування, за яким куплений квиток.

Так, пасажири, котрі придбали квитки, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть узяти з собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

Пасажири, котрі перевозять зареєстрований багаж, і пасажири економ-преміум класу на далекомагістральних рейсах зможуть узяти з собою на борт літака два місця ручної поклажі: одне місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см і одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше 40х30х10 см (для розміщення під сидінням крісла попереду), а також верхній одяг і парасолю.

Для бізнес-класу середньомагістральних рейсів доступні два місця ручної поклажі: місце вагою до 12кг та розмірами не більше ніж 55х40х20 см плюс місце вагою до 5 кг і розмірами не більше 40x30x10 см, а також верхній одяг і парасолю.

Для бізнес-класу далекомагістральних рейсів доступні три місця ручної поклажі: два місця загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см кожне й одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг і парасолю.

"Будь-які додаткові особисті речі, такі як пакети duty free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, мають бути упаковані в місце ручної поклажі. Всі особисті речі пасажира, які не будуть упаковані в ручну поклажу, вважатимуться окремим місцем ручної поклажі або багажу й будуть прийняті до перевезення тільки після сплати встановленого за їх перевезення тарифу", - наголошується в повідомленні.

Норми перевезення ручної поклажі для пасажирів, які придбали квитки до 1 листопада поточного року, не змінюватимуться.

Крім того, починаючи з 15 січня 2019 року, кожен пасажир "МАУ", незалежно від класу обслуговування і тарифу, отримає можливість узяти з собою ще одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см, попередньо оплативши збір за її перевезення в розмірі EUR15 в аеропорту відправлення.

Раніше всі пасажири "МАУ" могли додатково до основної ручної поклажі в салоні безкоштовно провезти: одну дамську або чоловічу сумку; один невеликий фотоапарат або бінокль; один портативний персональний комп'ютер; пресу для читання в польоті; одну парасолю або тростину, одну одиницю верхнього одягу й одну пару милиць.

Як повідомлялося, лоукост авіакомпанії Wizz Air (Угорщина) і Ryanair (Ірландія) посилять правила перевезення ручної поклажі, зробивши платними всі сумки на колесах з 1 листопада 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА