08:17 27.10.2018

У Грузії села залишилися без світла і води через зсуви

1 хв читати
У Грузії села залишилися без світла і води через зсуви

Через негоду в високогірній Аджарії (Грузія) активізувалися зсувні процеси, внаслідок чого постраждало 7 сіл у Хелвачаурському районі, повідомляють грузинські ЗМІ ввечері в п'ятницю.

За інформацією ЗМІ, рясні опади спровокували зсуви, які зійшли в селах Агара, Короліставі, Зеда Джочо, Самеба, Занакідзеебі, Чарналі і Сарпі, пошкодивши дороги, а також лінії електропередач і системи водопостачання.

Найскладніше становище склалося в селі Самеба, де, за заявою місцевої влади, найближчим часом може знадобитися евакуація сімей, будинки яких постраждали особливо сильно.

Через зсуви пошкоджено водозабірні споруди в Чарналі, в результаті чого припинено подачу води населенню. У цьому ж селі річка, що вийшла з берегів, пошкодила лінії електропередач, залишивши без світла його жителів і в сусідніх селах.

У Хелвачаурському муніципалітеті створений надзвичайний штаб, який працює для якнайшвидшого усунення наслідків стихії.

Погода в Грузії різко погіршилася з ранку п'ятниці. За даними синоптиків, температура повітря протягом дня опустилася на 10 градусів. У більшості районів як Західної, так і Східної Грузії випали опади, у високогір'ї у вигляді снігу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА