16:58 23.10.2018

Шахраї, які торгували через Instagram неіснуючими дитячими ліжечками, постануть перед судом

1 хв читати

Прокуратура направила до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт у справі інтернет-шахраїв, які під виглядом торгівлі дитячими ліжечками обдурили понад 100 покупців.

"Підозрювані - подружжя 31 і 30 років. Їм інкримінується шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.190 КК України)... Якщо провину підозрюваних у суді буде доведено, їм загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, підозрювані створили в Instagram сторінку, на якій розмістили оголошення про виготовлення та продаж меблів із дерева, зокрема дитячих ліжечок. Клієнтам, яких приваблювала низька вартість товару, обіцяли виготовити індивідуальне ліжечко за 60 днів, але просили при цьому передоплату (50% від вартості) нібито на закупівлю витратних матеріалів. Покупці переказували кошти на банківську картку, але обіцяного товару так і не отримували. Спочатку "виробники" переносили терміни, а потім узагалі припиняли відповідати на телефонні дзвінки та електронні листи.

Під час досудового слідства правоохоронці з'ясували, що від цієї схеми постраждали 109 осіб із різних регіонів України. Розмір завданих їм збитків становить загалом близько 400 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА