12:20 20.10.2018

Оголошення Ер-Ріяда про загибель журналіста в саудівському генконсульстві в Стамбулі викликало резонанс у всьому світі

2 хв читати

Міжнародне співтовариство різко відреагувало на заяву генпрокурора Саудівської Аравії про те, що журналіст Джамаль Хашоггі загинув унаслідок бійки в саудівському генконсульстві в Туреччині, передають в суботу американські ЗМІ.

Зокрема, в ООН заявили, що за фактом вбивства Дж. Хашоггі має бути проведено "негайне, ретельне і відкрите розслідування.

"Генсек ООН Антоніу Гутерріш засмучений смертю Дж. Хашоггі. Він співчуває його родині і друзям", – йдеться в заяві організації.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп зазначив, що загибель Дж. Хашоггі стала "жахливою подією", яка не залишиться непоміченою. "Саудівська Аравія була прекрасним союзником США, однак те, що сталося, неприйнятно", – сказав американський президент, виступаючи з промовою в Аризоні.

За словами Д.Трампа, заява Ер-Ріяда про загибель журналіста, однак, стала "хорошим першим кроком" в рамках розслідування.

Представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що у Вашингтоні пильно стежать за розвитком подій. "Ми продовжимо уважно стежити за здійсненням міжнародних розслідувань цього трагічного інциденту і виступаємо за встановлення справедливості", – наголошується в заяві С.Сандерс.

Деякі американські політики скептично поставилися до заяви генпрокурора Саудівської Аравії про те, що журналіст Дж. Хашоггі помер унаслідок бійки в саудівському генконсульстві.

"Сказати, що я скептично ставлюся до саудівської історії про Дж. Хашоггі, буде недостатньо. Пояснення Ер-Ріяда складно сприйняти як достовірне", – йдеться в Twitter американського сенатора-республіканця Ліндсі Грем.

У свою чергу, конгресмен-демократ Адам Шифф сказав, що "Саудівська Аравія повинна відповісти за те, що трапилося", і конгрес США має вжити заходів для цього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА