18:26 09.10.2018

Слідство не відкидає версії теракту в детонації боєприпасів на арсеналі поблизу Ічні - військова прокуратура

2 хв читати
Слідство не відкидає версії теракту в детонації боєприпасів на арсеналі поблизу Ічні - військова прокуратура

Слідство не виключає версії теракту в детонації боєприпасів на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області.

"Під час слідства також будуть розглядатися й інші версії. За наявною інформацією, версії теракту слідство також не відкидає. Зокрема, вона також опрацьовується фахівцями оперативних підрозділів правоохоронних органів та Міністерства оборони України", - повідомляє військова прокуратура Центрального регіону України на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Наразі на місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Центрального регіону.

"Тривають допити часових воєнізованої охорони ЗСУ, які здійснювали безпосередню охорону території зберігання боєприпасів та інших свідків події. Уточнюються завдані збитки. Інтенсивність вибухів зменшилася", - йдеться в повідомленні військової прокуратури.

За фактами вибухів на арсеналі військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на НП евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 людини. Станом на 11:00 вівторка у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу через погане самопочуття внаслідок задимленості від НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір у радіусі 30 км від складів, що горіли, також заборонено рух прилеглими дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА