17:48 09.10.2018

Найближчим часом можна приступити до гасіння пожежі на арсеналі поблизу Ічні - Генштаб

3 хв читати
Найближчим часом можна приступити до гасіння пожежі на арсеналі поблизу Ічні - Генштаб

Ситуація на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області станом на 17:00 вівторка дає змогу вже найближчим часом приступити до гасіння осередків загоряння по периметру території, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Станом на 17:00 ситуація з безпеки на 6-му арсеналі дає змогу вже найближчим часом приступити до гасіння силами пожежних розрахунків ЗС України та ДСНС України осередків пожежі по периметру технічної території", - йдеться в повідомленні Генштабу на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Згідно з інформацією Генштабу, на територію 6-го арсеналу прибули ще два пожежних танки, також ведеться повітряна розвідка.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на слова начальника управління комунікацій і друку Міноборони Олексія Чернобая, інтенсивність вибухів на складах 6-го арсеналу значно знизилася. "Наразі фіксуються вибухи боєприпасів невеликих калібрів та набоїв до стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Міноборони, значно зменшилося задимлення території, що дало змогу оперативному штабу з ліквідації наслідків задіяти аеророзвідку над місцем НП. Здійснюється моніторинг осередків загоряння.

О.Чернобай також наголосив, що військовослужбовці Збройних сил України та інших формувань, які перебувають у районі складів, що горять, працюватимуть у цілодобовому режимі до повної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У шести населених пунктах працюють патрулі військової служби правопорядку ЗСУ з метою попередження можливих випадків мародерства, виявлення можливих залишків боєприпасів та здійснення профілактики серед місцевого населення.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на НП евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 людини. Станом на 11:00 вівторка у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що вже евакуйовано понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу через погане самопочуття внаслідок задимленості від НП.

З 4:22 вівторка було закрито повітряний простір у радіусі 30 км від складів, що горіли, також заборонено рух прилеглими дорогами.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

У Генштабі ЗСУ також заявляють про те, що пожежа розпочалася після чотирьох зафіксованих вартовими вибухів на території арсеналу. Заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко на брифінгу у вівторок уранці заявив, що Оперативна група Генштабу опитала вартових на постах, які повідомили про факти вибухів, "тобто підривання, в чотирьох місцях арсеналу, причому ці вибухи були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа". За його словами, одночасно були два вибухи і потім ще два вибухи на іншому кінці складів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА