10:54 08.10.2018

У Лондоні вивчають можливість кібератаки на РФ у разі її "нападу на Захід"

2 хв читати
У Лондоні вивчають можливість кібератаки на РФ у разі її "нападу на Захід"

Британські військові розглянули можливість здійснення великої кібератаки стосовно Росії у разі, якщо РФ "нападе на країни Заходу", написала в неділю газета "Санді таймс" із посиланням на високопоставлені джерела у сфері безпеки.

Джерела розповіли газеті, що вони занепокоєні тим, що у Великої Британії з Росією є "нерівність можливостей, через яку у командування (Великої Британії - ІФ) занадто мало зброї проти агресії Кремля, за винятком запуску ракет "Трайдент" з ядерним зарядом".

У результаті чиновники з британського уряду "пообіцяли наростити наступальний кіберпотенціал, зокрема можливість "відключити світло" в Кремлі".

За твердженням газети, нарощування кіберпотенціалу дасть Великій Британії більше можливостей у протистоянні Росії. Серед можливих варіантів російської "атаки на Захід" газета перераховує захоплення "маленьких островів, що належать Естонії", вторгнення в Лівію, "щоб отримати контроль над запасами нафти і почати нову міграційну кризу в Європі", а також використання "нерегулярних сил, щоб розпочати атаку на британські війська або поставити під загрозу новий британський авіаносець".

Минулого тижня влада Нідерландів оголосила, що запобігла хакерській атаці на Організацію із заборони хімічної зброї у квітні 2018 року. За твердженням слідчих, за атакою стоять співробітники ГРУ. Потім Мін’юст США висунув обвинувачення на адресу семи співробітників ГРУ в скоєнні злочинів, пов'язаних із кібербезпекою.

Після цього прем'єр-міністри Великої Британії та Нідерландів Тереза Мей і Марк Рютте назвали неприйнятною діяльність у кіберпросторі російської військової розвідки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА