19:21 04.10.2018

КС оголосив перерву в розгляді подання щодо закону "Про освіту" на відповідність Конституції

1 хв читати
КС оголосив перерву в розгляді подання щодо закону "Про освіту" на відповідність Конституції

Конституційний суд України заслухав усіх учасників процесу за поданням про конституційність закону "Про освіту" та оголосив перерву в розгляді справи у зв'язку з тим, що не розглянув заявленого клопотання.

Як повідомлялося, в четвер Велика палата КС розпочала розгляд у формі усного слухання справи за конституційним поданням 48 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону "Про освіту" від 5 вересня 2017 року.

У конституційному поданні автори клопотання наводять аргументацію щодо неконституційності низки положень оскаржуваного закону. Так, на їхню думку, закон звужує зміст та обсяг прав і свобод національних меншин і корінних народів України на навчання рідною мовою в закладах освіти для здобуття загальної середньої освіти.

Крім того, як вважають автори подання, норми закону порушують принцип юридичної визначеності як складової верховенства права, а також встановлюють "дискримінаційні переваги" за мовними ознаками та етнічним походженням.

Крім цього, автори подання вважають, що Верховна Рада під час ухвалення оскаржуваного закону не дотрималася передбаченої процедури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА