15:50 04.09.2018

Київ і Анкара домовилися про співпрацю в боротьбі з тероризмом і незаконною міграцією, а також про взаємодію прикордонників і берегової охорони

2 хв читати
Київ і Анкара домовилися про співпрацю в боротьбі з тероризмом і незаконною міграцією, а також про взаємодію прикордонників і берегової охорони

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та його турецький колега Сулейман Сойлу у вівторок в Анкарі підписали декларацію про співпрацю в сфері боротьби з тероризмом, незаконним переправленням мігрантів і торгівлею людьми, кіберзлочинністю та ін.

"Документ передбачає співпрацю в сфері боротьби з тероризмом, незаконним переправленням мігрантів і торгівлею людьми, кіберзлочинністю, відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом, незаконним обігом наркотиків і транснаціональною організованою злочинністю", - повідомляє департамент комунікації МВС України.

А.Аваков зазначив, що Україна підтримує Туреччину в усіх видах боротьби з тероризмом. "У нас була дуже змістовна зустріч щодо взаємодії у боротьбі з таким видом злочинів. А декларація, яку ми підписали сьогодні, забезпечить краще співробітництво", - зазначив він.

Глава МВС України також поінформував про домовленості з Туреччиною у військовій сфері: "Є договори про співпрацю прикордонників, гвардії, поліції і рятувальників. А також я дякую за співпрацю у військовій сфері. Зараз ми реалізуємо великий проект із модернізації вертольотів Мі-17. Це буде 18 вертольотів".

Міністр внутрішніх справ Туреччини нагадав, що вже була зустріч з А. Аваковим у Києві.

"Туреччина підтримує процес реформ, який триває в Україні, і надалі підтримуватиме. Крім того, сьогодні було досягнуто домовленості щодо співпраці нашої берегової охорони і українських прикордонників. Ми вирішили розвивати співпрацю за цим напрямом, тому що в цих питаннях важливо партнерство країн", - зазначив С.Сойлу.

У свою чергу, перший заступник голови Нацполіціі - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін підписав меморандум про співпрацю між Нацполіцією України та Головним управлінням безпеки Туреччини. Документ передбачає, зокрема, обмін інформацією між країнами в правоохоронній сфері та програми підвищення кваліфікації поліцейських.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА