21:06 30.07.2018

У Великій Британії попрощалися з померлою після контакту з "Новачком" Дон Стерджесс

2 хв читати

У крематорії британського міста Солсбері в понеділок відбулося прощання з 44-річною Дон Стерджесс, яка померла в результаті отруєння після контакту з нервовопаралітичною речовиною "Новачок", повідомляє британський телеканал "Скай ньюз".

За словами преподобного Філіпа Бромілі, який служив панахиду, церемонія прощання була дуже емоційною. На ній був присутній Чарлі Роулі, партнер Д.Стерджесс - другий британець, який отримав отруєння від контакту з "Новачком" в Еймсбері 30 червня.

"Чарлі сидів у першому ряду і, звичайно, його переповнювали емоції. Я був щасливий бачити його там, і я сподіваюся, що служба принесе йому зцілення, яке йому, без сумніву, буде потрібно в найближчі дні і місяці", - сказав Ф.Бромілі.

Преподобний підкреслив, що під час церемонії були зроблені обіцяні владою додаткові заходи безпеки.

На прощанні також були присутні 11-річна дочка Д.Стерджесс і сестра покійної Клер.

Ч.Роулі і Д.Стерджесс госпіталізували 30 червня, за твердженням британської сторони, після контакту з нервовопаралітичною речовиною "Новачок" в британському населеному пункті Еймсбері. Він знаходиться неподалік від міста Солсбері, де в березні, відповідно до британської версії, тією ж речовиною були отруєні екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

8 липня стало відомо про кончину Д.Стерджесс, її партнер був виписаний з лікарні 20 липня.

Слідство вважає, що пара знайшла на вулиці флакон з-під парфумів, в якому містився нервовопаралітичний газ.
Влада Великої Британії обвинувачує Росію в отруєнні членів сім'ї Скрипаля нервовопаралітичною речовиною. Москва заперечує будь-який зв'язок з цією подією. Відповідальність за інцидент в Еймсбері Лондон поки ні на кого не поклав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА