10:18 30.07.2018

Корчак стала координатором з питань гендерної рівності в НАЗК

2 хв читати
Корчак стала координатором з питань гендерної рівності в НАЗК

Екс-главу Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), член Нацагентства Наталія Корчак призначено уповноваженою особою (координатором) із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання і протидії насильству за ознакою статі в НАЗК.

Як повідомляється в понеділок на сайті НАЗК, відповідно до закону України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", уповноважені особи (координатори), на яких покладено функції щодо забезпечення рівності прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання і протидії насильству за ознакою статі, у межах своїх повноважень організовують роботу відповідних органів виконавчої влади із врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відповідній сфері діяльності.

Крім того, координатори здійснюють аналіз стану забезпечення гендерної рівності, координацію заходів у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та моніторинг їх реалізації, постійну інформаційно-пропагандистську діяльність з ліквідації всіх форм дискримінації за ознакою статі і т.д.

У НАЗК нагадали, що на національному рівні гендерну рівність гарантовано Конституцією України, Кодексом законів про працю України, а також окремим законом "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року тощо.

Н.Корчак очолила НАЗК 28 березня 2016 року. Термін її повноважень закінчився 28 березня 2018 року. Новим главою Нацагентства було обрано член НАЗК Олександра Мангула.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА