19:09 27.07.2018

Сьогодні ввечері над Землею підніметься "Кривавий місяць"

1 хв читати
Сьогодні ввечері над Землею підніметься "Кривавий місяць"

У п'ятницю ввечері, 27 липня, багато країн світу, зокрема європейські країни та Україна, зможуть побачити повне Місячне затемнення.

Це буде найдовше за часом Місячне затемнення 21 століття. Фаза триватиме 1 годину і 43 хвилини. Цифра вражаюча: три роки тому цим явищем можна було милуватися всього п'ять хвилин. Затемнення відбудеться, коли Місяць потрапить під тінь Землі.

Цієї п'ятниці жителі Землі також зможуть спостерігати за «великим протистоянням» Марса – червона планета наблизиться до Землі на мінімальну відстань і стане яскравіша за Юпітер.

Оскільки наша планета має атмосферу, червоне світло від сонця заломлюється в ній і потрапляє на Місяць. Коли Місяць опиниться в тіні Землі – він стане дивовижного червоного відтінку. Спостерігати за цим абсолютно безпечно, наголошують астрономи, – з телескопом, біноклем або неозброєним оком.

В Європі явище буде видно найкраще, а ось жителі Північної Америки затемнення не побачать.

Місяць почне поступово ховатися за тінню Землі вже о 20:14 (за Києвом). Часткове затемнення почнеться о 21:24, а повне – о 22:30. Саме тоді супутник Землі стане червоним. Повністю весь процес завершиться о 2:28.

Якщо раптом у вашому регіоні небо окупують хмари і не дадуть побачити дивовижне затемнення Місяця, за ним можна буде спостерігати в онлайн-трансляції.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА