10:54 23.07.2018

Прізвище керівника "РИА Новости Украина" Вишинського в рамках роботи ТКГ у Мінську не звучало - Геращенко

3 хв читати
Прізвище керівника "РИА Новости Украина" Вишинського в рамках роботи ТКГ у Мінську не звучало - Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко наголошує, що в питанні заручників українська сторона готова до компромісів, але прізвище керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського в Мінську ніколи не згадувалося.

"Українська сторона готова до різних компромісів. Хочу відповідально наголосити, що прізвище Вишинського жодного разу не звучало в Мінську. Його ніхто жодного разу ніде не називав. Нехай роблять пропозицію (російська сторона - ІФ), ми її розглянемо", - сказала І.Геращенко в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", опублікованому в понеділок, 23 липня, відповідаючи на запитання про те, наскільки реальний обмін К.Вишинського на засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

При цьому вона нагадала, що Київ пропонує обміняти 36 російських громадян, засуджених за злочини в Україні, на українських громадян, які перебувають у в'язницях РФ і на тимчасово окупованих територіях. "Ми пропонуємо віддати 36 росіян. Забирайте, забирайте ваших злочинців або підозрюваних у злочинах. Віддайте нам наших! І на це три місяці немає відповіді!" - констатувала І.Геращенко.

Вона також розповіла про ініціативу щодо виплат грошової допомоги сім'ям політв'язнів: "Буквально наприкінці сесії (Верховної Ради - ІФ) ми з моїми колегами з МінТОТ розробили і зареєстрували закон про внесення змін до соцгарантій, яким ми це хочемо провести. Я вам гарантую, що в перші дні вересня планую вирішити це питання. А днями разом з омбудсменом Денісовою я звернулася до уряду з проханням ухвалити постанову про виплату допомоги сім'ям політв'язнів - українців і кримських татар, які цього потребують".

Крім того, за словами І.Геращенко, в планах - допомогти таким сім'ям з оплатою послуг адвокатів і, наприклад, купівлею квитків, коли родичі "їдуть до Сибіру на побачення".

Як повідомлялося, українські правоохоронці затримали керівника "РИА Новости Украина" К.Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня його доправили до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

1 червня К.Вишинський на засіданні Апеляційного суду Херсонської області щодо оскарження обрання йому запобіжного заходу заявив про вихід з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна по допомогу у звільненні.

6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що К.Вишинському повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів: "Підозрюваному в державній зраді Кирилу Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) КК України".

За її словами, під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі К.Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і патрони до нього. Пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним пістолетом моделі FN Browning M1906.

11 липня Херсонський міський суд продовжив термін тримання К.Вишинського під вартою до 13 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА