17:27 16.07.2018

Ми перебуваємо на східному фланзі НАТО і разом захищаємо Європу - Порошенко на навчаннях "Сі Бриз - 2018"

2 хв читати
Ми перебуваємо на східному фланзі НАТО і разом захищаємо Європу - Порошенко на навчаннях "Сі Бриз - 2018"

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості поглиблення інтеграції України з Європейським Союзом та Північноатлантичним Альянсом, повідомляється на офіційному сайті глави української держави.

"Україна чітко визначила свій вектор зовнішньополітичного розвитку - це і членство в ЄС, це і членство в Північноатлантичному союзі. І для нас є виключно важливим підсумком саміту НАТО той факт, що в підсумкових документах чітко засвідчено - двері НАТО для України відкриті. Чітко визначено, що рішення Бухарестського саміту 2008 року діють. Чітко визначено, що жодна країна, зокрема й РФ, не здатна зупинити український євроатлантичний рух", - сказав П.Порошенко під час відвідування багатонаціональних навчань"Сі Бриз - 2018" під час робочої поїздки до Одеси.

Глава держави подякував усім партнерам України за допомогу в проведенні реформ у сфері безпеки та оборони, а також за підтримку України в стримуванні російської агресії. "Це не лише захист української території. Ми перебуваємо на східному фланзі НАТО. Ми спільно захищаємо Європу ... Ми відкриті для обміну інформацією, знаннями, практикою, тому що Україна практично єдина країна, яка зупинила навалу російської держави-агресора", - наголосив П. Порошенко.

Українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018" заплановано провести в акваторії Чорного моря, військових аеродромах і полігонах ЗСУ, на Тендрівській косі і військовому порту Очаків, у Міжнародному аеропорту "Одеса", Одеському морському торговому порту, морському торговому порту "Південний" з червня до жовтня протягом 25 діб.

Від ЗСУ в них братимуть участь до 1,5 тис військових з озброєнням і технікою, до 30 кораблів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС США передбачена участь до тисячі військових, до 10 кораблів, до 2 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС країн НАТО - до 1,2 тис військових, до 10 кораблів, до 3 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА