13:52 13.07.2018

У Криму зафіксовано значне зменшення рослинності через дії Росії

2 хв читати
У Криму зафіксовано значне зменшення рослинності через дії Росії

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) заявляє, що на території анексованого Росією Криму зафіксовано значне зменшення рослинності в зв'язку з діями РФ.

"Дані космічної зйомки свідчать про значне погіршення стану унікального рослинного світу Кримського півострова. Недбале ставлення окупаційної влади Російської Федерації до унікального природного середовища в північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може призвести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії ґрунту, пожеж в екосистемах і екологічної катастрофи на півострові , - йдеться в повідомленні прес-служби МінТОТ.

Зазначається, що за даними дистанційного зондування встановлено, що протягом двох років індекс NDVI (нормалізований відносний індекс рослинності), що використовується для кількісної оцінки рослинного покриву, в деяких частинах Криму знизився до найнижчої позначки 0,3.

Загалом у червні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року, зниження значення загального індексу NDVI на території Криму становило 23%, а загальне зниження кількості опадів у 2018 році (порівняно з попередніми роками) також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.

"Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України наголошує, що нехтування цими негативними явищами окупаційною владою Російської Федерації може призвести до знищення унікальних екосистем Кримського півострова - зокрема до руйнування заповідних ландшафтів, ерозії ґрунтів, неможливості ведення традиційного сільського господарства", - наголошують у повідомленні.

У МінТОТ вважають, що дії Росії в цьому контексті свідчать про те, що вона не зацікавлена у розвитку Криму з його природним потенціалом, а "її безвідповідальність призводить до невідворотного шкоди навколишньому середовищу і збитків для цивільного населення, яке проживає на цій території".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА