08:52 09.07.2018

Журналістів Reuters обвинуватили в розкритті державної таємниці в М'янмі

2 хв читати

У М'янмі висунули офіційне обвинувачення двом репортерам агентства Reuters в отриманні доступу до секретних державних документів. Журналісти займалися розслідуванням вбивств мусульман-рохінджа в конфлікті на заході країни. Про це повідомляє Reuters.

Суд столичного округу Янгон після півроку попередніх слухань обвинуватив 32-річного Ва Лона і 28-річного Сої Оо в зборі документів, які стосуються служб безпеки країни. Журналістів підозрюють у намірі "підірвати національну безпеку". Суддя підкреслює, що в зібраних репортерами секретних документах містилися деталі пересувань армії і поліції. Репортери працювали над сюжетом про вбивство 10 мусульман-рохінджа в триваючому конфлікті на заході країни.

Журналістів судять за законом про держтаємницю, прийнятим ще за часів британського колоніального панування. Максимальний термін, який загрожує представникам ЗМІ - 14 років позбавлення волі. Співробітники Reuters не визнають себе винними. Захист вважає їх затримання і суд перешкоджанням журналістській діяльності та свободі слова.

Конфлікт між урядом М'янми і мусульманами-рохінджа триває кілька десятиліть. Влада країни вважає цей народ нелегальними мігрантами з Бангладеш, у той час як самі себе вони вважають корінним населенням штату Ракхайн. Загострення ситуації сталося в серпні 2017 року після нападу угруповання "Араканська армія порятунку рохінджа" на підрозділи армії і поліції. У відповідь влада М'янми почала операцію проти "терористів" на заході країни. Результатом її стала масова втеча рохінджа до сусідніх країн, в основному, в Бангладеш. Восени 2017 року біженцями стали не менше 400 тис. чоловік. ООН, мусульманські та частина західних країн обвинувачують владу М'янми в масових вбивствах і репресіях проти рохінджа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА