16:38 04.07.2018

Суд визнав банкрутом ЧСЗ "Смарт-Холдингу" та відкрив ліквідаційну процедуру суднозаводу

3 хв читати
Суд визнав банкрутом ЧСЗ "Смарт-Холдингу" та відкрив ліквідаційну процедуру суднозаводу

Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв), що входить до складу суднобудівного субхолдингу SMG "Смарт-Холдингу".

Згідно з повідомленням на порталі "Судова влада України" в середу, відповідне судове рішення ухвалено 3 липня.

"Господарський суд Миколаївської області 3 липня 2018 року постановив припинити процедуру санації відкритого акціонерного товариства "Чорноморський суднобудівний завод", визнати Публічне акціонерне товариство "Чорноморський суднобудівний завод" банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру", - зазначається в повідомленні.

"Від дня прийняття госпсудом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом і розпорядження його майном. Керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута", - наголошується в повідомленні.

Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому ст. 44 закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", уточнює "Судова влада України".

ЧСЗ, що входить разом із Херсонським суднобудівним заводом (ХСЗ) до складу SMG "Смарт-Холдингу" бізнесмена Вадима Новинського, перебуває у стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства стало ПрАТ "Балаклавське рудоуправління" (Севастополь, АРК), яке, як і ЧСЗ, підконтрольне В.Новинському. Провадження у справі про банкрутство порушив Госпсуд Миколаївської області на початку лютого 2014 року. В 2015 році суд ввів процедуру санації заводу.

У липні 2017 року Печерський райсуд Києва заарештував 99,87% акцій ПАТ "ЧСЗ" і 21 об'єкт нерухомого майна підприємства в Миколаєві та с. Коблевому Миколаївської області у зв'язку з розпочатим розслідуванням ГПУ за фактом службових зловживань при внесенні змін у 2012 році до укладеного у 2007 році договору купівлі-продажу акцій ДАХК "ЧСЗ" ХСЗ.

За даними генпрокурора Юрія Луценка, слідство також вбачало умисне доведення до банкрутства ПАТ "ЧСЗ" посадовими особами підприємства та посадовими особами інших суб'єктів господарювання. У січні 2018 року Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування стосовно трьох керівників структурних підрозділів ФДМ, а також генеральних директорів ЧСЗ і ХСЗ, підозрюваних у підробці за попередньою змовою документів укладеного в 2007 році договору купівлі-продажу акцій ЧСЗ, і передання справи до суду.

У "Смарт-Холдингу" розцінили арешт акцій ЧСЗ і початок досудового розслідування як тиск на компанію та її акціонера - народного депутата фракції "Опозиційний блок" В.Новинського.

У рамках укладеного у 2009 році з Міноборони контракту в 2012 році на потужностях ЧСЗ було розпочато будівництво першого українського корвета "Володимир Великий". За даними SMG, технічна готовність законсервованого на потужностях суднозаводу в 2014 році у зв'язку з новою військово-політичною ситуацією країни корвета "Володимир Великий" оцінюється в 17%. За даними з відкритих джерел, обсяг спрямованого у 2007-2013 році на створення головного корабля серії держфінансування становив близько 570 млн грн.

У лютому 2017 року Міноборони повідомило про плани відновлення держпрограми "корвет", а також про розпочаті військовим відомством переговори із судпромом щодо переуступки укладеного в 2009 році з ЧСЗ контракту на будівництво корвета.

У листопаді 2017 року Кабінет Міністрів затвердив нову редакцію держпрограми "корвет" терміном до 2028 року загальним обсягом 31,93 млрд грн.

Раніше планувалося, що в загальному обсязі кооперації за програмою частка зарубіжних постачальників озброєнь становитиме близько 20%. Серед зарубіжних партнерів за програмою були європейські DCNS, MBDA, EuroTorp.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ завдали ракетного удару по Міжнародному аеропорту "Запоріжжя"

За добу окупанти випустили по Україні 14 ракет і близько 70-ти керованих авіабомб - Генштаб

Увечері окупанти обстріляли Михайлівку Бериславського району, відомо про двох поранених - Херсонська ОВА

На Донеччині через обстріли військами РФ протягом дня загинуло троє людей

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

У Києві в понеділок, 27 травня, лімітів е/е вистачить у середньому на 81% потреб

Найгарячішим напрямком є покровський в Донецькій області

Міноборони Швеції підтримує право України захищатися шляхом нанесення ударів по військових цілях на території РФ

Генштаб ЗС України: Різко зросла активність РФ на куп'янському напрямку, на покровському - не спадає

У всіх регіонах України в понеділок діятимуть графіки відключень світла з 06:00 до 24:00

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА