19:05 02.07.2018

Кореспондента російського телеканалу "Дождь" усе ж таки пустили до України

2 хв читати

Кореспондента російського телеканалу "Дождь" Олексія Коростельова, якому раніше в понеділок Державна прикордонна служба України відмовила у в'їзді в країну, через кілька годин впустили до Києва.

"Після 10 годин гулянь аеропортом і купи листів і публікацій, мене впустили до Києва", - написав О.Коростельов на своїй сторінці у Facebook після свого посту про те, що його не пускають до України.

Раніше кореспондент виклав фотокопію рішення про відмову в перетині держкордону, прийнятому в відділі прикордонної служби "Бориспіль", згідно з яким громадянинові РФ О.Коростельову відмовлено у в'їзді до країни, оскільки він "не може підтвердити мети запланованого перебування на території України; немає достатнього фінансового забезпечення ".

О.Коростельов так відреагував на це рішення: "...Депортують з Києва через те, що я жебрак. Щоб в'їхати на територію України тепер, як виявилося, треба мати при собі не менше 50 баксів на день (їжу на тиждень...). Як вони дізналися, що у мене немає цих грошей на карті - не знаю".

"Друга причина, зазначена в рішенні про депортацію, - відсутність запрошення. Брехня. Їхав на стажування - все було при собі, зокрема й зворотний квиток і бронь у готелі. Це при тому, що я відвідував Київ двічі і проходив контроль на кордоні без зворотного квитка, броні, запрошень", - написав він на сторінці у Facebook.

За словами кореспондента, його відвели в транзитну зону, де він мав очікувати зворотний рейс до Кишинева (звідки прибув до України), який оплатила українська сторона.

На сайті каналу "Дождь зазначено, що О.Коростельов їхав на тренінг із журналістських розслідувань, який організовує консорціум OPEN Media Hub (спільний проект Євросоюзу і Thomson Foundation).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА