14:48 28.06.2018

Український омбудсмен заявила, что не вірить жодним заявив російської колеги Москалькової

3 хв читати
Український омбудсмен заявила, что не вірить жодним заявив російської колеги Москалькової

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про те, що не вірить заявам російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо засудженого режисера Олега Сенцова.

"Сьогодні я не вірю жодним заявам Москалькової. Я можу твердо говорити про те, наскільки живий і здоровий Олег (Сенцов), лише після того, як я сама його побачу", - сказала український омбудсмен в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я нічого не знаю. Я намагалася зупинити машину (з омбудсменом РФ Т.Москальковою - ІФ) для того, щоб все-таки мені пояснили і нашим громадянам, ... чому мені не дають доступу до Олега Сенцова. Чому? Чому? Чому? Та на жодне запитання ніхто не спромігся мені відповісти ", - пояснила вона.

Л.Денісова розповіла: "Те, що пише Москалькова, - я цьому уповноваженому, не можу сказати, що з прав людини, просто не вірю. Тому що ми з нею летіли в одному літаку, і ... нас відтіснили, вивезли з аеропорту. А потім вона в кортежі проїхала повз мене, коли я стояла на дорозі для того, щоб зрозуміти, що ж відбувається. вона слухавки не бере, на дзвінки не відповідає".

Вона знову заявила, що домовленості про обопільне відвідуванні ув'язнених в РФ і Україні були досягнуті на рівні президентів двох країн.

"Усі документи, плани, графіки були передані (російській стороні - ІФ) ще 11 червня. (...) У які тільки органи я не стукала: вчора я звернулася і до ФСБ, і в ФСВП. Я вже звернулася до керівника апарату президента РФ", - додала український омбудсмен.

За словами Л.Денісової, вона поки що чекає, що "все-таки заступник начальника колонії, який зараз є на робочому місці, вийде". "Я хочу подати йому офіційну заяву, яку намагаюся подати з 9-ї години ранку, але ніхто не виходить, ніхто не приймає цієї заяви. Відповідно до російського законодавства, я маю право прийти на зустріч до Олега Сенцова", - пояснила вона.

Як пише interfax.ru, після відвідування О.Сенцова Т.Москалькова заявила, що стан українського режисера загалом задовільний, але в зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання

"У мене відбулася зустріч з Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я загалом задовільний, але все одно залишається занепокоєння щодо розвитку подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги", - сказала Т.Москалькова "Інтерфаксу" після відвідин О.Сенцова.

Вона зазначила, що стосовно О.Сенцова кожен день проводяться медичні дослідження, зокрема його обстежили місцеві лікарі в четвер о 9:30 за місцевим часом.

Жодних зауважень і прохань з приводу стану здоров'я або умов утримання він не висловив, сказала Т.Москалькова.

Т.Москалькова ознайомилася з медичними картами, зокрема і картою самого О.Сенцова, де зазначається, що в останні дні його вага не змінювалася, температура та інші показники в нормі.

Крім того, уповноважений розповіла, що ознайомилася із заявою, підписаною самим ув'язненим, про те, що він дозволяє застосовувати необхідні поживні засоби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА