08:53 23.06.2018

Акції приватних в'язниць у США подорожчали через ситуацію з мігрантами

3 хв читати
Акції приватних в'язниць у США подорожчали через ситуацію з мігрантами

Вартість акцій компаній, які володіють приватними в'язницями в США збільшилася на тлі планів влади розмістити в місцях обмеження свободи сім'ї нелегальних мігрантів. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, вплив на котирування акцій могло надати повідомлення департаменту імміграції та митного контролю Міністерства внутрішньої безпеки США, опубліковане в п'ятницю. У ньому відомство просило інформацію від потенційних постачальників послуг з надання 15 тис. місць для тримання затриманих.

"Ми вважаємо, що зростання числа затриманих службою маршалів США та імміграційної і митної служби збільшує шанси на прибуток бізнесу", - цитує портал MarketWatch оцінку аналітиків компанії SunTrust Robinson. У висновку аналітиків відзначається, що терміновий попит на розміщення нових ув'язнених може вирішити проблему з довгими переговорами бізнесу з федеральним урядом в процесі держзакупівель. "Очікується, що затримання тисяч дорослих і дітей стане благом для операторів приватних в'язниць", - констатує ситуацію, що склалася MarcetWatch.

За даними Reuters, на тлі заяв про посилення імміграційної політики в США почалося помітне зростання вартості акцій CoreCivic Inc і Geo Group, компаній, що управляють приватними в'язницями. Так, вартість акцій CoreCivic за останні чотири дні збільшилася на 11,2%.

Брак місць для розміщення сімей нелегальних мігрантів призвів до того, що можливість їхнього розміщення на власних об'єктах почали вивчати військово-морські сили США, повідомляє Reuters. Джерело агентства розповіло, що в службовій записці, підготовленій відомством, розглядається можливість розміщення мігрантів на території авіадромов морської авіації в Алабамі. В цілому на базах ВМС можуть бути розміщені близько 25 тис. мігрантів і членів їх сімей. Вартість організації їх розміщення, за даними Reuters, може оцінюватися в $ 233 млн.

На проблему з розміщенням мігрантів також вплинуло рішення Дональда Трампа, який 20 червня заборонив розділяти сім'ї нелегальних мігрантів під час затримання. "Політика чинної адміністрації полягає в підтримці єдності сім'ї, включно із утриманням членів іноземної сім'ї спільно в разі їх затримання", - йдеться в указі президента. У той же час Дональд Трамп підкреслив, що має намір продовжити політику "нульової терпимості" у відношенні до тих, хто нелегально перетинає кордони США.

У США паралельно функціонують федеральні в'язниці, що належать державі, та місця позбавлення волі, що знаходяться під контролем приватних компаній. Контракти на розміщення в приватних в'язницях ув'язнених полягають федеральними відомствами і владою штатів. Так, за даними, які наводяться ліберальним виданням Mother Jones, Core Civic на рік отримує від міністерства внутрішньої безпеки США близько $ 200 млн за утримування приватної в'язниці в місті Діллі в штаті Техас. Цей об'єкт призначений для розміщення 2400 осіб. Як повідомляла прес-служба імміграційної і митної поліції, на 4 червня 2018 року в Діллі знаходилися близько 2 тис. чоловік - нелегальних мігрантів і членів їх сімей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА