09:07 17.06.2018

Кабмін Японії планує обмежити виробництво плутонію

1 хв читати
Кабмін Японії планує обмежити виробництво плутонію

Уряд Японії планує встановити обмеження на виробництво плутонію для енергетичних потреб і палива для атомних електростанцій. Про це повідомляє японська газета Аsahi.

Як зазначає видання, світова спільнота стурбована надлишком плутонію через політику ядерного нерозповсюдження і запобігання ядерному тероризму. Вона також виступає за скорочення виробництва плутонію і вимагає це від США та інших країн.

Кількість виробленого плутонію в Японії переглянули вперше за 15 років. Нову політику з цього питання з п'яти пунктів кабмін Японії представить протягом червня. Крім того, уряд планує також переглянути базовий енергетичний план.

У серпні 2017 року прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що кабмін країни не підписуватиме і не ратифікуватиме Договір про заборону ядерної зброї. "Якщо ми дійсно хочемо прийти до світу без ядерної зброї, необхідно заручитися участю ядерних держав (в цьому процесі). Але в договорі не бере участі жодна з них", - пояснив своє рішення прем'єр.

Даний договір відкритий для підписання з 7 липня 2017 року. Для його ратифікації під ним мають підписатися 50 держав. Країнам, які його підпишуть, буде заборонено розробляти, випробовувати і виробляти ядерну зброю. В тому випадку, якщо його підпише держава, у якої є ядерна зброя, то вона має її позбутися. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА