18:15 13.06.2018

ВСУ направив справу обвинувачуваного в хабарництві екс-чиновника Держприкордонслужби на новий розгляд до апеляційного суду

2 хв читати
ВСУ направив справу обвинувачуваного в хабарництві екс-чиновника Держприкордонслужби на новий розгляд до апеляційного суду

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу військової прокуратури та направив кримінальне провадження стосовно екс-директора департаменту матеріально-технічного забезпечення Державної прикордонної служби України Олега Лантвойта на новий судовий розгляд апеляційної інстанції.

Як повідомляє в середу прес-служб Генеральної прокуратури України, 13 червня Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу військової прокуратури Центрального регіону України на рішення Апеляційного суду м. Києва від 18 липня 2017 року, яким було скасовано вирок Дарницького районного суду м. Києва стосовно директора департаменту матеріально-технічного забезпечення Держприкордонслужби.

"Погодившись з доводами військових прокурорів регіону та Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, Верховний Суд України скасував вказане рішення Апеляційного суду і направив кримінальне провадження на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі не називають прізвища обвинуваченого, але нагадують, що Дарницький районний суд м. Києва вироком від 3 листопада 2015 року визнав екс-чиновника Держприкордонслужби винним в одержанні від підприємця неправомірної вигоди в сумі 349,1 тис. грн за сприяння в перемозі на тендері та укладенні договорів щодо постачання майна для Державної прикордонної служби і засудив за ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням військового звання генерал-лейтенант.

Як повідомлялося, 3 листопада 2015 року Дарницький районний суд м. Києва засудив екс-директора департаменту матеріально-технічного забезпечення Держприкордонслужби О.Лантвойта до десяти років позбавлення волі без права обіймати особливо відповідальні посади протягом трьох років і з позбавленням військового звання генерал-лейтенанта.

О.Лантвойта затримали в травні 2014 року за одержання хабара в розмірі 349 тис. грн за ухвалення позитивних рішень під час закупівлі речового майна для потреб Держприкордонслужби України. Чиновнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди). 28 серпня 2014 року обвинувальний акт стосовно О.Лантвойта було направлено до суду.

3 серпня 2017 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос поінформував про скасування Апеляційним судом м. Києва вироку колишньому чиновнику Державної прикордонної служби О.Лантвойту, засудженому за одержання хабара.

За даними ЗМІ, суд у відповідь на подану скаргу вирішив, що у справі проти О.Лантвойта немає його провини, і не лише скасував вирок і закрив провадження, а й відновив О.Лантвойта у військовому званні.

А.Матіос наголосив, що це рішення суду буде оскаржено. "Ми переконані... у достатності зібраних і оцінених судом першої інстанції наших доказів, які лягли в основу вироку про покарання у вигляді позбавлення волі Лантвойта на десять років. Боротимемося", - повідомив головний військовий прокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА