11:01 09.06.2018

Парубій підписав закон про Вищий антикорупційний суд і направив на підпис президенту

2 хв читати
Парубій підписав закон про Вищий антикорупційний суд і направив на підпис президенту

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про Вищий антикорупційний суд, ухвалений парламентом 7 червня.

"Я хочу скористатися нагодою, щоб урочисто при вас підписати цей закон", - сказав А.Парубій на спільній прес-конференції з головами парламентів Грузії Іраклі Кобахідзе та Молдови Андріаном Канду в суботу в Києві.

Пізніше на сайті Верховної Ради в рубриці "Дати та стан проходження" до відповідного документа з'явилася інформація про те, що 9 червня спікер парламенту підписав цей закон і направив його на підпис президенту.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила закон про Вищий антикорупційний суд (президентський законопроект №7440), що є одним із ключових умов продовження співпраці з МВФ.

Деякі положення законопроекту у другому читанні були змінені в результаті консультацій з МВФ. Найбільш дискусійною була норма про вирішальну роль громадської ради міжнародних експертів під час добору суддів.

Зокрема, закон визначає порядок проведення конкурсу з відбору антикорупційних суддів.

Згідно з текстом законопроекту в редакції другого читання, Вищому антикорупційного суду (ВАКС) будуть підслідні кримінальні провадження щодо корупційних злочинів, передбачених у примітці ст. 45(1) Кримінального кодексу України, ст. 206(2), 209, 366(1) КК.

Закон набуває чинності наступного дня після публікації, за винятком деяких положень, які набувають чинності з початком роботи ВАКСу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА