10:56 01.06.2018

Ключовими ризиками для фінсистеми є корупція, правоохоронні органи і суди - опитування НБУ

2 хв читати

Ключовими джерелами ризику для фінансової системи України є корупція, діяльність правоохоронних органів і судова система, свідчать дані опитування Національного банку України.

Серед найбільших джерел нестабільності респонденти також відзначили політичну і соціальну ситуацію в країні, стан співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, стан захисту прав кредиторів і інвесторів, а також шахрайство і кібернетична небезпека.

Загальний рівень ризику у фінансовому секторі України респонденти вважають середнім (48%) або високим (43%), і лише 9% - низьким.

Результати опитування також показали, що більшість респондентів вважає нинішній стан фінансового сектора України задовільним (64% всіх відповідей).

Водночас частка респондентів, які вважають стан поганим (23% опитаних) трохи вище, ніж частка оптимістів (14%), додає Нацбанк.

Тим часом майже половина опитаних вказала на поліпшення стану фінансового сектора за останні шість місяців, хоча 10% вважають, що вона погіршилася. 35% респондентів також вважають, що і в наступні півроку стан фінсектора поліпшуватиметься, хоча 13% опитаних дотримуються протилежної думки.

Крім того, майже половина респондентів не бачить змін у стані фінансового сектора і не очікує їх найближчим часом.

Нацбанк уточнює, що в першому опитуванні "Про системні ризики фінансового сектора", проведеному в травні 2018 року, взяли участь 23 респонденти з найбільшою часткою ринку (15 банків, чотири страхові і чотири інвестиційні компанії).

До вибірки респондентів не були залучені юридичні особи, які перебувають під санкціями. Якщо серед лідерів ринку є кілька представників однієї фінансової групи, анкету надсилали одному з них.

Результати наступного відповідного опитування будуть опубліковані в листопаді 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА