21:09 05.05.2018

Пашинян розповів про сценарії дострокових виборів до парламенту

2 хв читати
Пашинян розповів про сценарії дострокових виборів до парламенту

Кандидат у прем'єр-міністри Вірменії і глава фракції блоку "Вихід" Нікол Пашинян заявив, що існують "різні сценарії розвитку дій, і терміни проведення позачергових виборів залежать від кожного з них". Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з діячами культури в парламенті Вірменії, повідомляє News.am.

"У разі мого обрання прем'єр-міністром в той момент, коли я побачу, що є повноцінні умови для проведення дійсно демократичних, законних, прозорих і законних виборів, я подам у відставку", - сказав Пашинян.

У нього запитали, чи можуть до нового кабінету міністрів увійти представники Республіканської партії Вірменії. Він зазначив, що якщо його оберуть главою кабміну, то Уряд згоди буде сформовано на основі політичної ситуації в країні. Також від неї залежить і проведення дострокових виборів у Вірменії, сказав Пашинян. "Існує кілька сценаріїв з позачергових виборів", - зазначив він, не вдаючись у подробиці.

У четвер, 3 травня, повідомлялося, що Нікол Пашинян був повторно висунутий кандидатом на пост прем'єр-міністра Вірменії. Його підтримала третина депутатів вірменського парламенту. У вівторок, 8 травня, вірменські парламентарії проголосують за нового прем'єра. У тому випадку, якщо вони не зможуть його обрати, за Конституцією Вірменії, парламент буде розпущений.

У вівторок, 1 травня, відбулося голосування на пост прем'єра. Але тоді парламентарії не змогли обрати голову кабміну. Для перемоги Пашиняну потрібно було набрати 53 голоси, проте за нього віддали голоси 45 депутатів. У середу, 2 травня, Республіканська партія, яка займає 58 місць з 105 в парламенті, відмовилася висувати свого кандидата на пост глави кабміну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА