14:55 23.03.2018

Розслідування Facebook спрямоване на посилення захисту персональних даних, а не на виявлення порушників

1 хв читати
Розслідування Facebook спрямоване на посилення захисту персональних даних, а не на виявлення порушників

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг в інтерв'ю, опублікованому в газеті The Wall Street Journal, повідомив, що ініційоване компанією розслідування про витік даних користувачів націлене насамперед на усунення вразливостей і запобігання таким інцидентам, а не на відстеження схем застосування цих даних.

Компанія має намір здійснити перевірку роботи десятків тисяч застосунків, які збирають величезні обсяги призначених для користувача даних, і, за словами М.Цукерберга, це коштуватиме компанії "багато мільйонів доларів".

Глава Facebook додав, що наразі не знає, скільки часу триватимуть перевірки.

"Як і будь-які запобіжні заходи - це не куленепробивний заслін", - заявив М.Цукерберг, зазначивши, що розслідування допоможе виявити недобросовісних розробників і визначити, чиї дані було передано в треті руки.

"Справжня мета того, що ми робимо, полягає в тому, щоб ускладнити будь-яку можливість неправомірного використання інформації", - наголосив він.

Соціальна мережа Facebook опинилася в центрі скандалу після того, як стало відомо, що британська компанія Cambridge Analitica, що займається політичним консалтингом і пов'язана з передвиборчою кампанією президента США Дональда Трампа, мала доступ до даних 50 млн користувачів Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА