10:18 21.03.2018

НАБУ завершило досудове розслідування стосовно судді ВАСУ, обвинуваченого в декларуванні недостовірних даних

2 хв читати
НАБУ завершило досудове розслідування стосовно судді ВАСУ, обвинуваченого в декларуванні недостовірних даних

У Національному антикорупційному бюро завершили досудове розслідування стосовно судді Вищого адміністративного суду України за підозрою у декларуванні недостовірних даних, повідомляють у прес-службі НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України за дорученням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили одному з суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про завершення досудового розслідування стосовно нього за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст.366-1 Кримінального кодексу України ("Декларування недостовірних даних")", - йдеться в повідомленні.

14 березня 2018 року судді та його захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження, після ознайомлення з якими буде складено обвинувальний акт для подальшого направлення до суду.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості у щорічних е-деклараціях 2015 і 2016 років. Йдеться про об'єкти нерухомості (дві квартири в центрі Києва), власником яких є близька особа підозрюваного і перебували в постійному користуванні судді. Відповідно до п.2 ч.1 ст.46 Закону України "Про запобігання корупції", це майно має бути відображено в його щорічних деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя вдався до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві.

Про підозру в недекларування відомостей судді було повідомлено 13 грудня 2017 року.

Детективи НАБУ почали розслідування в квітні 2017 року за власним напрацюванням, на підставі звернень громадян та публікацій у ЗМІ.

Також у НАБУ нагадують, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА