13:28 07.03.2018

Держкомтелерадіо заявляє про реформування майже 24% державних і комунальних друкованих засобів масової інформації

2 хв читати
Держкомтелерадіо заявляє про реформування майже 24% державних і комунальних друкованих засобів масової інформації

В Україні станом на 6 березня 2018 року реформовано 173 державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, що становить 23,76% від загальної кількості таких видань, відзначається в повідомленні Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Згідно з повідомленням комітету, за час реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації перереєстрацію пройшли 173 видання. "Лідерами процесу реформування є Сумська область (50% від кількості видань), Вінницька область (46%), Чернігівська (46%), Тернопільська область (42%)", - йдеться в повідомленні.

Повільнішим є реформування в Київській області (з 39 видань реформовано лише одне), Львівській області (з 42 реформовано два), Полтавської області (з 30 - тільки три). У Закарпатській області жодне з 17 видань ще не реформовано.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон України, який передбачає поступове роздержавлення державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, згідно з яким реформування здійснюється в два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності цим законом і другий - протягом наступних двох років.

На першому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій згідно з переліком, що затверджується Кабінетом Міністрів України. На другому етапі реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які не реформованих на першому етапі. У законі визначено, що трудовий колектив редакції має пріоритетне право на визначення способу реформування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА