11:08 28.02.2018

Канцлер Австрії вважає за необхідне забезпечити доступ гуманітарних організацій на Донбасі

1 хв читати
Канцлер Австрії вважає за необхідне забезпечити доступ гуманітарних організацій на Донбасі

Канцлер Австрії Себастьян Курц вважає неприйнятними рівень насильства і гуманітарну ситуацію на сході України, вважає за необхідне забезпечити доступ гуманітарних організацій до регіону.

"Неприйнятним є і наявний там рівень насильства. Як і раніше, дуже важливо, щоб усі сторони повністю дотримувалися Мінських угод і суворо дотримувалися режиму припинення вогню, прихильність якому вони неодноразово підтверджували. З цієї точки зору моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) відіграє важливу роль у справі спостереження за режимом припинення вогню й уникнення подальшої ескалації конфлікту", - сказав С.Курц в інтерв'ю "Інтерфаксу" напередодні візиту до Росії.

"Під час мого першого візиту як голови ОБСЄ на схід України в січні минулого року я побачив там неприйнятну гуманітарну ситуацію. Ми маємо поліпшити умови життя місцевого населення, особливо на лінії зіткнення. Для цього вкрай важливим є доступ гуманітарних організацій", - зазначив він.

"Тішить, що під час нашого головування (в ОБСЄ - ІФ) ми змогли досягти згоди щодо розширення присутності місії, збільшивши таким чином охоплення і точність спостереження. Більше того, ОБСЄ і її Тристороння контактна група продемонстрували свою найважливішу посередницьку роль у переговорах щодо припинення вогню", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА