16:59 09.02.2018

Захист Саакашвілі має інформацію про намір влади примусово видворити його з України до третьої країни без рішення суду

2 хв читати
Захист Саакашвілі має інформацію про намір влади примусово видворити його з України до третьої країни без рішення суду

Адвокат лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявляє, що соратники екс-президента Грузії мають інформацію, що українська влада хоче примусово видворити його з України до третьої країни без рішення суду.

"Учора до нас надійшла інформація, що влада готується незаконним чином видворити Міхеіла Саакашвілі з України можливо до третьої країни без рішення суду, а процедура видворення передбачає рішення адміністративного суду", - сказав він журналістам у п'ятницю біля готелю Fairmont Grand Hotel у Києві.

При цьому Р.Чорнолуцький наголосив, що у М.Саакашвілі є всі підстави, на яких він легально перебуває на території України.

Адвокат нагадав, що 6 лютого було подано касацію на рішення Київського адміністративного апеляційного суду щодо отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту, що дозволяє М.Саакашвілі продовжувати легально перебувати в Україні.

Крім того, за його словами, незавершений і судовий процес щодо оскарження указу президента України П.Порошенка про позбавлення М.Саакашвілі громадянства України.

Р.Чорнолуцький зазначив, що можливого видворення М.Саакашвілі його соратники очікували в четвер або в п'ятницю. Водночас, за його словами, М.Саакашвілі 9 лютого було викликано "якимись дивними повістками на допит" в управління СБУ в Києві та Київській області, але вирішив не йти туди з міркувань безпеки, а також через погіршення стану здоров'я.

"Учора він був у лікаря й отримав офіційний лікарняний, і ми звернулися з клопотанням до СБУ, щоб перенести слідчі дії, на які було викликано за повісткою Саакашвілі", - сказав адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА