18:16 12.01.2018

Депутату Одеської облради та його спільнику, які переховуються від слідства, повідомлено про підозру за пропозицію хабара працівнику НАБУ

2 хв читати
Депутату Одеської облради та його спільнику, які переховуються від слідства, повідомлено про підозру за пропозицію хабара працівнику НАБУ

Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним судом України (НАБУ) повідомила про підозру депутату Одеської обласної ради та його спільнику за пропозицію надати $500 тис. хабара посадовій особі НАБУ.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Генпрокуратури, 4 листопада 2017 року із заявою до Генпрокуратури звернулася особа, якій стало відомо про підготовлюваний хабар працівнику НАБУ за зняття арештів з рахунків суб'єкта господарської діяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн і уникнення конфіскації заарештованих коштів, який задіяний у схемі заволодіння коштами Одеського міськбюджету.

Працівники Генпрокуратури і НАБУ 17-21 листопада 2017 року задокументували факт пропозиції керівнику одного з підрозділів НАБУ неправомірної вигоди в сумі $500 тис.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція службовій особі, який займає відповідальне становище, неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

"Наразі вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваних, проводяться обшуки за місцем реєстрації та можливого місцеперебування підозрюваних, з метою вручення їм клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки останні ухиляються від слідства", - йдеться в повідомленні.

У разі невстановлення місцезнаходження підозрюваних і неявки до слідчого Генеральної прокуратури України їх буде оголошено в державний та міжнародний розшук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА