08:55 09.12.2017

Манафорта викрили в порушенні правил утримання під домашнім арештом

2 хв читати
Манафорта викрили в порушенні правил утримання під домашнім арештом

Екс-глава виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт, обвинувачений у відмиванні грошей, активно брав участь в написанні статті про діяльність в Україні, перебуваючи під домашнім арештом, свідчать документи, опубліковані спецпрокурором з "російської справи" Робертом Мюллером і його командою.

Раніше Мюллер попросив федерального суддю відхилити прохання Манафорта звільнити його під заставу. Прохання надійшло після того, як працюючий з Мюллером прокурор повідомив про написання 30 листопада Манафортом статті під вигаданим ім'ям про політичну діяльність в інтересах України.

Згідно з документами, колишній глава виборчої кампанії Трампа нібито писав цю статтю спільно з "російським колегою, який пов'язаний з російськими спецслужбами". Ім'я колеги не повідомлялося. Однак, як заявив напередодні адвокат Манафорта Кевін Даунінг, ним виявився колишній офіційний представник українського МЗС Олег Волошин. За твердженням адвоката, екс-глава виборчого штабу президента не порушував умови звільнення до суду, ставши співавтором статті.

За його словами, стаття не була призначена ні для американської аудиторії, ні для того, щоб вплинути на справу проти Манафорта. Стаття з 800 слів була опублікована в четвер на сайті газети "The Kyiv Post" англійською мовою під ім'ям Олега Волошина.

Згідно з представленими Мюллером документами, Манафорт редагував статтю через підрядник 29 листопада.

Окрім того, як повідомило агентство Associated Press, Мюллер підготував сотні тисяч документів, в тому числі копії даних з 36 електронних пристроїв і дві тисячі "гарячих" документів, для справи уряду проти Манафорта і його колишнього бізнес-партнера Ріка Гейтса.

Команда спецпрокурора також повідомила про існування 15 ордерів на обшуки, інші запити для розслідування.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Манафорт домовився з судом про звільнення під заставу майже в $ 12 мільйонів. Дана угода має бути затверджена судом з Мюллером. Манафорт, а також його колишній бізнес-партнер Рік Гейтс звинувачуються в шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і його "Партією регіонів". Вони стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Мюллера з приводу втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА