08:45 05.12.2017

Вартість гектара сільгоспземлі у разі скасування мораторію на продаж може становити 50-60 тис. грн

2 хв читати
Вартість гектара сільгоспземлі у разі скасування мораторію на продаж може становити 50-60 тис. грн

Ціна одного гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні у разі скасування мораторію на її продаж може становити 50-60 тис. грн, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

"Тіньовий ринок землі існуватиме, доки діятиме мораторій на її продаж. Якби ринок запустився, ціна одного га коливалася від 50 до 60 тис. грн", - повідомив перший заступник міністра в ефірі телеканалу ICTV у понеділок.

За його словами, мораторій на продаж сільгоспземель діятиме доти, доки не буде проголосований закон про обіг земель сільгосппризначення.

"Та епопея, яку ми бачимо сьогодні з продовженням мораторію, - це ніщо інше, як голий піар для того, щоб сподобатися людям і сказати, що їх захистили", - додав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він уточнив, що виступає проти продажу землі агрохолдингам та іноземцям.

"Можливо допустити обіг землі між фермерами-українцями - фізичними особами в тих обсягах, які необхідні для створення сільськогосподарського підприємства", - зазначив прем'єр.

М.Мартинюк додав, що до земельного кадастру внесено 70% всіх ділянок, Держгеокадастр повністю забезпечує процес передання ділянок в оренду.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин у вівторок, 5 грудня, розгляне п'ять законопроектів щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Верховна Рада наприкінці жовтня 2016 роки продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року. Парламент також доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.

Уряд планував зареєструвати проект закону про ринок землі восени цього року. До цього часу цей законопроект ще не подано до парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА