14:21 21.11.2017

Київ вимагає скасувати незаконний військовий призов в окупованому Криму

2 хв читати
Київ вимагає скасувати незаконний військовий призов в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з призовом Російською Федерацією на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим і в м. Севастополі.

"За оприлюдненими даними Міністерства оборони Російської Федерації, вже понад 800 осіб-жителів тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим відправлено до місць проходження військової служби. Загалом восени 2017 року держава-окупант планує направити з тимчасово окупованої території близько 2000 осіб на комплектування збройних сил РФ, зокрема й за межами Криму", - зазначено в заяві МЗС України, яку поширила прес-служба відомства у вівторок.

Київ нагадав, що Генеральна асамблея ООН у резолюції від 19 грудня 2016 закликала Москву виконати свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права, згідно з яким державі-окупанту забороняється примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах, так само, як і забороняється чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії.

Крім того, в ухваленому 14 листопада 2017 року Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН проекті оновленої резолюції про ситуацію з правами людини в Криму міститься заклик до Російської Федерації "припинити практику примушування жителів Криму до служби у збройних або допоміжних силах Російської Федерації, зокрема за допомогою тиску або пропаганди".

"МЗС України вимагає від Російської Федерації скасувати незаконне рішення про призов на військову службу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя (Україна), усунути всі спричинені ним наслідки, забезпечити неухильне дотримання своїх міжнародних зобов’язань як держави-окупанта, а також повною мірою виконати резолюції ГА ООН", - наголошено в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА