19:38 17.11.2017

Турчинов обговорив з повіреним у справах США при ОБСЄ аспекти запровадження миротворців ООН на Донбас

2 хв читати
Турчинов обговорив з повіреним у справах США при ОБСЄ аспекти запровадження миротворців ООН на Донбас

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з тимчасовим повіреним у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміаном, під час якої сторони обговорили ситуацію на сході України і в Криму в умовах військової агресії з боку Росії та питання можливої миротворчої місії ООН на Донбасі.

"За словами Турчинова, для України є принципово важливим, щоб під час міжнародних переговорів із звільнення Донбасу не втратило актуальності й питання звільнення окупованого Криму", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО України за підсумками відбулася в п'ятницю в Києві зустрічі.

Крім того, секретар РНБО України наголосив, що миротворча місія під егідою ООН повинна мати мандат на перебування на всій території Донбасу, і, передусім, на російсько-українському кордоні, "що дозволить заблокувати перекидання на територію Донбасу зброї, військової техніки і російських військових".

"Усі "миротворчі" пропозиції РФ мають на меті лише спроби легалізувати свою присутність на Донбасі", - сказав О.Турчинов, додавши, що головне - не дати можливості замаскувати російські агресивні дії в миротворчі.

Він також зазначив, що для України одним з пріоритетів є проведення реформ відповідно до стандартів НАТО. Зокрема, за словами секретаря РНБО, досягнення сумісності сил і засобів суб'єктів сектора безпеки і оборони України з силами і засобами відповідних структур країн-членів НАТО, що забезпечить в майбутньому отримання членства в Північноатлантичному альянсі і захист державного суверенітету і територіальної цілісності України шляхом участі в міжнародній системі колективної оборони.

"Питання євроатлантичної інтеграції є вкрай актуальним для нас", - зазначив секретар РНБО України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА