17:32 08.11.2017

НАЗК викликає Ситника для надання пояснень про невиконання вимог агентства

2 хв читати
НАЗК викликає Ситника для надання пояснень про невиконання вимог агентства

 Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викликає директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника для надання пояснень щодо відмови в наданні інформації агентству.

Як повідомляє в середу прес-служба НАЗК, А.Ситник мав прибути в агентство 13 листопада з 10:00 до 12:00.

"У порушення ч. 4 ст. 12 закону України "Про запобігання корупції" директор Національного антикорупційного бюро не виконав законних вимог Національного агентства, а саме необґрунтовано відмовив у наданні Національному агентству інформації та документів, що є ознакою адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 188 - 46 "Невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції" Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК зазначили, що запитувані агентством документи або інформацію мають надати протягом десяти робочих днів із дня отримання запиту.

Ненадання інформації, документів або надання свідомо недостовірної інформації або не в повному обсязі загрожує накладенням штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося, 3 листопада 2017 року НАЗК внесло припис А.Ситнику про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів у його підлеглого. Припис внесено стосовно детектива головного підрозділу детективів НАБУ Ігоря Семака, який не вжив заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів і не повідомив безпосередньому керівнику про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, чим допустив правопорушення, пов'язане з корупцією.

Зокрема, за інформацією НАЗК, у діяльності детектива, який включений до групи детективів для здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо закупівель, здійснених ДП "НАЕК "Енергоатом", і в кримінальному провадженні щодо розтрати чужого майна і зловживання службовим становищем керівництва ДП "СхідГЗК", не виключається можливість наявності приватного інтересу, викликаного попередньою роботою на посаді помічника-консультанта народного депутата України Вікторії Войціцької.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА