18:12 03.11.2017

Зовнішні інвестори дедалі більше цікавляться активами в Україні - партнер Deloitte Ukraine

2 хв читати
Зовнішні інвестори дедалі більше цікавляться активами в Україні - партнер Deloitte Ukraine

Зарубіжні інвестори з початку 2017 року проявляють активний інтерес до українських активів, заявляє партнер компанії Deloitte в Україні Дмитро Ануфрієв.

"Ми бачимо значну зацікавленість іноземних інвесторів у приватних угодах. В останні 11 місяців ми з ними спілкуємося дуже часто. До цього інтерес до українських компаній серед іноземних інвесторів був відсутній майже три роки", - сказав він, виступаючи на Українському інвестиційному форумі, організованому Асоціацією інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine, у п'ятницю в Києві.

За словами Д.Ануфрієва, нині у фокусі інвесторів - IT-активи, енергетичний сектор, інфраструктурні об'єкти. Крім цього, залишається високим інтерес до агросектора, певний інтерес - до нерухомості та банківського сектора.

Серед зацікавлених - переважно європейські стратегічні інвестори та прямі інвестиційні фонди. Водночас присутні китайські й американські інвестори.

Також партнер Deloitte зазначив, що в абсолютних показниках цей інтерес усе ще обмежений порівняно з кількома роками раніше. При цьому інвестори поводяться обережніше.

"Це зумовлено низкою причин. Нещодавно інвесткомпанія "Драгон Капітал" оприлюднила дослідження, де всі вони (причини - ІФ) були названі, зокрема основні - висока корупція та неефективна судова система країни", - сказав Д.Ануфрієв.

Говорячи про внутрішні інвестиції, Д.Ануфрієв зазначив, що українським компаніям і підприємствам насамперед необхідно реструктурувати наявні борги.

"Близько 60 української банківської системи складається з "поганої" заборгованості, а це означає, що компанії не в змозі обслуговувати свої зобов'язання. Тому питання номер один – реструктурувати "погану" заборгованість", - сказав він.

На думку Д.Ануфрієва, в рамках вирішення цього питання компаніям так чи інакше доведеться залучати додатковий капітал, і тут важливе налагодження співпраці зі стратегічними інвесторами, прямими інвестфондами, а також із міжнародними фінансовими інститутами, такими як Європейський банк реконструкції та розвитку, Міжнародна фінансова корпорація та ін.

"Тільки після реструктуризації "поганої" заборгованості можна буде розраховувати на розширення в Україні кредитування і міжнародними банками, і вітчизняними. Потім, через певний час, можна буде очікувати й повернення компаній на ринок капіталу - як боргового, так і акціонерного", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА